Om Axet 11

Om axet 11

HSB Bostadsrättsförening Axet 11 ombildades år 2011 från hyresfastighet till bostadsrättsförening. Sedan dess har vi renoverat tak och fasad hösten 2012. Fönster mot innergården är utbytta 2013/2014. Lägenhetsdörrar utbytta till säkerhetsdörrar 2014/2015. Stambyte är gjort 2002 av dåvarande fastighetsägaren Malmstaden. 2017 gjordes staketet på innergården om, allt enligt underhållsplan.

Föreningen har elva parkeringsplatser (tio bilparkeringsplatser och en MC-parkeringsplats) på innergården, till dem är det separat kö, kontakta styrelsen om du är intresserad. Kölistan finns uppsatt i trapphuset och kan även ses av medlemmar som inloggade på Mitt HSB.

I källaren finns två tvättstugor att tillgå, vänligen läs igenom reglerna för bokning och städning. Även en mindre yta för cyklar finns i källaren.

Föreningen har gemensamt tecknat en bostadsrättsförsäkring för medlemmarna, det är ett tillägg till din vanliga hemförsäkring, vanligtvis kallat bostadsrättstillägget. Du kan läsa mer om det under fliken filarkiv.

Kuriosa

Fastigheten stod klar 1932, då med stadens första sopsortering. Av de två sopnedkasten på vardera trapphusbalkong var det ena till för matavfall och det andra för övrigt avfall. Matavfallet sorterades separat för att lämnas till kommunens grisar. Numera används fortfarande de båda sopnedkasten till hushållssopor och gröna påsen, återvinningen finns att tillgå på innergården.